b8

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 , με μεγάλη επιτυχία η 2η Παμμοναστική σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων , στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων , με τη  συμμετοχή όλων των μοναχών των ιερών μοναστηριών της μητροπόλεως , με γενικό θέμα ‘’Θεμελιώδεις αρετές της μοναχικής πολιτείας ‘’.

Το πρωί τελέστηκε Θεία λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.Θεοκλήτου , πλαισιούμενος από τους ιερομονάχους και ιεροδιακόνους της καθ' ἡμας Ιεράς Μητροπόλεως .

Εν Συνεχεία παρατέθηκε πρωινό στο αρχονταρίκι της μονής.

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος , κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Μοναχικής Συνάξεως , και στην σύντομη παραινετική του προσλαλιά του, τόνισε το ύψος της μοναχικής κλίσεως και τους όρους της κοινοβιακής ζωής.

Εισηγήσεις έκαναν: α) ο Πρωτοσύγκελλος και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονή Μεγάλου Μετεώρου Αρχ.Νήφων με θέμα «Η λατρεία στη ζωή του Μοναχού » , β) ο Αρχιμανδρίτης Βαρλαάμ αδελφός της Ιεράς Μονή Βαρλαάμ με θέμα «Υπακοή = Οδός σωτηρίας» , και γ) Η οσιωτάτη Μοναχή Θεοτέκνη αδερφή της Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου με θέμα «Η καθαρότητα της καρδιάς και η μυριόκαρπη αρετή της ταπεινοφροσύνης».

Ακολούθησε  εποικοδομητικός διάλογος και μοναστηριακή τράπεζα .

Με την λήξη της 2η Παμμοναστικής Συνάξεως , ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκλητος  τέλεσε τρισάγιο στο μνήμα του μακαριστού προκατόχου του κυρού Σεραφείμ.

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ