SAM 9198

 

Την τελευταία νύχτα του Μάη, σε ενα γλύκο δειλινό, παρουσιάστηκε η συγκινητική εκδήλωση της Ι.Μητροπόλεώς μας σε συνεργασία με το δήμο Καλαμπάκας, που ήταν αφιερωμένη στη χρυσή μας και αλύτρωτη Πόλη.

 

Θρύλοι και παραδόσεις ξύπνησαν που ειναι γερμένοι στην αγκαλιά του χρόνου, από τον γλυκό απόηχο Βυζαντινών - Ρωμαίικων χορών και ασμάτων. Αφηγήσεις ιστορικές για την Κωνσταντινούπολη, για τα χρυσά θεμέλια που έβαλε ο Βασιλιάς στην ασύγκριτη ''Κυρά'' και την κατέστησε μεγάλη όσο καμμία.  

 

Και σε όλους που βρέθηκαν τούτη τη γλυκιά βραδιά, σε αυτή την προσευχητική γιορτή, ενας αναστεναγμός βγήκε στο τέλος, μάλλον νοσταλγικός. Γλύκα νοσταλγικός! Μα στο άκουσμα του ''Εθνικού'' ύμνου της Εκκλησίας ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ ΣΤΡΑΤΗΓΩ ..............μια παρηγοριά κυρίευσε την ατμόσφαιρα. Πως πάνω από κάθε λογική και σύνορο, κυβερνάει άγρυπνη η Βουλή του Θεού.  Και ο ήλιος θα ξαναβγεί και η Μεγάλη Εκκλησιά θα ανοίξει πάλι τις Πύλες της, να μεταλάβουν τη Ζωή χιλιάδες ψυχές!

 

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μητροπόλεως Αρχιμ. Νήφων Καψάλης αναφερόμενος συνοπτικά σε μερικά ιστορικά στοιχεία της Πόλεως, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως η ιδέα της εκδηλώσεως αυτής, ήταν επιθυμία του Σεπτού Μακαριστού Ποιμενάρχου μας κυρού Σεραφείμ. Επίσης σαν χθες πριν απο 47 χρόνια 31/05 1970 ο Μακαριστός Ποιμενάρχης μας είχε χειροτονηθεί Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών.

Στην εκδήλωση προσήλθαν αντιπροσωπείες των Ι.Μονών των Μετεώρων,ιερείς της Μητροπόλεως, καθώς και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή η οποία στήριξε την προσπάθεια.

 

Ολόκληρη η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Θεατρικό Εργαστήρι ''ΕΠΙ ΣΤΑΓΩΝ'' που εδώ και αρκετούς μήνες, οι συντελεστές του, κατέβαλαν μεγάλο κόπο και προσπάθεια ώστε να παρουσιαστεί το πολύ όμορφο αυτό αποτέλεσμα.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ