SAM 3472

 

Σε μία άκρως συγκινητική βραδιά όπως εξελίχθηκε, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση του Τιμητικού Τόμου «Χρυσούν Ιωβηλαίον» του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Σταγών και Μετεώρων Κυρού Σεραφείμ.

 

Η αίθουσα του ξενοδοχείου όπου φιλοξένησε την εκδήλωση, αποδείχθηκε μικρή τελικά, καθώς πλήθος κόσμου προσέρρευσε, ώστε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, προς τον μακαριστό Ποιμενάρχη μας, αποδίδοντας έτσι ελάχιστο φόρο τιμής με την παρουσία τους.

Χαιρετισμούς απηύθηναν με τη σειρά ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Σινάνης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης, ενώ ακολούθησαν ομιλίες του Σεβασμιωτάτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ, του καθηγητή της Θεολογικής σχολής Α.Π.Θ.κ. Μιχαήλ Τρίτου και ο Αρχιμ. Δομέτιος Ντελλής ανέγνωσε το λόγο του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Ξενοφώντος Αγίου όρους Αρχιμανδρίτη Αλέξίου Μαντζίρη ο οποίος απουσίαζε εκτάκτως.

 

Λίγο πριν το πέρας της εκδηλώσεως, ένα μικρό αφιέρωμα με φωτογραφικά και ηχητικά ντοκουμέντα από τον Μακαριστό που έπαιξαν στην οθόνη, προκάλεσαν μεγάλη συγκίνηση στο πλήθος και οι θύμισες έκαναν πολλά μάτια να βουρκώσουν.

 

Τέλος ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκλητος έκλεισε την εκδήλωση με σύντομο λόγο του, τονίζοντας την μεγάλη ευγνωμοσύνη που νιώθει προς το πρόσωπο του προκατόχου του για το έργο που το παρέδωσε, ενώ πλήρης σεβασμού και συναίσθησης χρέους για αναγνώριση της τεράστιας προσωπικότητας του κυρού Σεραφείμ, ανακοίνωσε πως:

 

1) Θα τοποθετηθεί προτομή του, στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Βησσαρίωνος 

 

2)Το μουσείο των εκκλησιαστικών κειμηλίων που δρομολογέιτται, θα φέρει το όνομα Σεραφείμ Στεφάνου.

 

3)Την ίδρυση προς τιμήν του, ακαδημίας ιστορικών και θεολογικών μελετών Αγίων Μετεώρων.

 

Την εκδήλωση με την παρουσία τους τίμησαν πάνω από 15 Μητροπολίτες από ολόκληρη την Ελλάδα

 

Να σημειώθει πως στην έναρξη της εκδηλώσεως ο χορός ΜΕΤΕΩΡΙΤΙΚΟ ΨΑΛΤΗΡΙ  απέδωσε ύμνους, τους οποίους μπορείτε να ακούσετε παρακάτω.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ- ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΗΧΗΤΙΚΟ

 

 

 

 

 

 

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ