08ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ  ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μεγάλης Εβδομάδας και Διακαινησίμου

Ὁ Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος

Την Κυριακή των Βαϊων το πρωϊ θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρον , θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον   Ι. Ναό Κοιμ. Θεοτόκου  Οξυνείας.

Το Βράδυ και ώρα 7:30  θα χοροστατήσει   κατά τη ακολουθία του Νυμφίου στον Ενοριακό Ι. Ναό  Αγ. Τριάδος Ασπροκκλησιάς.

Την Μεγ. Δευτέρα το πρωΐ θα τελέσει την λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην Ι. Μονή Βαρλαάμ.

Την Μεγ. Δευτέρα το βράδυ και ώρα 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Ενοριακό Ιερό Ναό Γεννήσεως  Θεοτόκου Παναγίας.

Την Μεγ. Τρίτη το πρωΐ θα τελέσει την λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην Ι. Μονή Ρουσάνου.

Την Μεγ. Τρίτη το βράδυ και ώρα 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Κακοπλευρίου.

 Την Μεγ. Τετάρτη το πρωΐ θα τελέσει την λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην Ι. Μονή Αγ. Στεφάνου.

Την Μεγ. Τετάρτη και ώρα 4:00 μ.μ.  θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στην Ιερά Μονή Κοιμ. Θεοτόκου Βυτουμά. 

Την Μεγ. Τετάρτη το βράδυ και ώρα 7:30 μ.μ. θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νιπτήρος στον ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Βασιλικής.

Την Μεγ. Πέμπτη το πρωϊ    θα λειτουργήσει στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Αγναντιάς.

Την Μεγ. Πέμπτη το βράδυ και ώρα 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Αχράντων Παθών του Κυρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό  Αγ. Βησσαρίωνος.

Την Μεγ. Παρασκευή το πρωϊ και ώρα 8:00 π.μ. θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Μεγάλων ωρών και  του Εσπερινού της  Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό  Αγ. Βησσαρίωνος.

          Την Μεγ. Παρασκευή  το βράδυ και ώρα 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Βησσαρίωνος και στη συνέχεια θα προστεί της περιφοράς του Επιταφίου.

           Το Μεγ. Σάββατο το πρωϊ θα τελέσει την πρώτη Ανάσταση στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής Κλεινοβού.

          Το βράδυ του Σαββάτου και ώρα 11:00 μ.μ. θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία της Αναστάσεως και θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Βησσαρίωνος.

          Την Κυριακή του Πάσχα το απόγευμα και ώρα 6:30 θα χοροστατήσει κατά τον Εσπερινό της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Βησσαρίωνος, όπου η ένδυσις του Αρχιερέως παρουσία των Αρχών του τόπου μας, θα γίνει στην αίθουσα των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως και κατόπιν θα κατευθυνθούν, Κλήρος και Λαός, προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Βησσαρίωνος, όπου θα τελεστεί ο Εσπερινός της Αγάπης και θα αναγνωσθεί το Ιερόν Ευαγγέλιον στα Ελληνικά , Λατινικά, Αγγλικά , Ρουμανικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Αραβικά.  Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος θα διανείμει τα Πασχάλια αυγά εις τους πιστούς.  

         Την Δευτέρα της Διακαινησίμου, εορτή του Αγ. Γεωργίου,  θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρον και θα λειτουργήσει στον Πανηγυρίζοντα  Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Χρυσομηλιάς.

          Το απόγευμα της Πέμπτης 2 Μαΐου και ώρα 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει κατά τον πανηγυρικό εσπερινό στο Ιερό Μετόχι της Ιερά Μονής Μεγάλου Μετεώρου Παναγίας της Δούπιανης.

          Την Παρασκευή 3 Μαΐου  θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρον και θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Κοιμ. Θεοτόκου Βυτουμά.                    

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ