Στο πλαίσιο της πνευματικής προετοιμασίας των πιστών για την εορτή των Χριστουγέννων, η Ι.Μητρόπολή μας με την ευλογημένη καθοδήγηση του σεπτού ποιμενάρχου μας κ.κ. Σεραφείμ, πραγματοποίησε εκδήλωση την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Βησσαρίωνος, η οποία έτυχε μεγάλης αποδοχής. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Παν/γιώτατος Καθηγούμενος της Ι.Μ.Αγ. Τριάδος Σπαρμόυ Ελασσώνος  
Αρχιμανδρίτης Νικάνορ Παπανικολάου. Την εκδήλωση προλόγησε ο Πρωτοσύγγελος της Ι.Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης.  Της ομιλίας προηγήθηκαν επίκαιροι ύμνοι της εορτής των Χριστουγέννων  που απέδωσε ο Βυζαντινός χορός ‘’Μετεωρίτικο Ψαλτήρι’’ με χοράρχη τον κ. Σπυρίδωνα Σπύρου.
Ανάλυση και σχολιασμό των ύμνων έγινε από το πρ τοπρεσβύτερο π. Ιωάννη  Ζώτο εφημέριο του Ι.Ναού Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας.  
Ακολούθησε η εμπεριστατωμένη ομιλία από τον π. Νικάνορα  με τίτλο…’’ΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΕΥΔΟΚΙΑ’’.
Τέλος την εκδήλωση, έκλεισε ο σεπτός ποιμενάρχης μας, ευχαριστώντας τον ομιλητή για την παρουσία του και δίνοντας τις πατρικές του ευχές στους παρευρισκομένους,  για τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.

 

ΟΙ ΥΜΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΕΤΕΩΡΙΤΙΚΟ ΨΑΛΤΗΡΙ''

 

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Π. ΝΙΚΑΝΟΡΑ

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ