SAM 2649

 

Χοροστατούντος του Σεβαμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.Θεοκλήτου, τελέστηκε η πανηγυρική Θ.Λειτουργία στην Ι.Μ.Βαρλαάμ , επί τη εορτή του Οσίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτη.

Τον εορταζόμενο Καθηγούμενο της Ι.Μονής γ. Ισίδωρο, τίμησαν εκτός του Ποιμενάρχου μας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. Νήφων Καψάλης, ο  Καθηγούμενος της Ι.Μ.Αγ. Νικολάου, Αρχιμ. Πολύκαρπος Βενέτης, όπως και πλήθος προσκυνητών, που έσπευσαν να ευχηθούν τα χρόνια πολλά στην εμβληματική μορφή της Αγιομετεωρίτικης πολιτείας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον γ. Ισίδωρο πολλά και ευλογημένα έτη, και του ζήτησε να στηρίζει με τις προσευχές του τον κόσμο ολόκληρο, όπως και τον ίδιο στο δύσκολο έργο της διαποίμανσεως του τόπου.Επίσης τον ευχαρίστησε εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας για το μεγάλο έργο και την προσφορά του, τόσο από υλικής όσο και από πνευματικής απόψεως. 

 

Αμέσως μετά ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, χειροτόνησε σε Αρχιμανδρίτη, τον πολύ αγαπητό σε όλους μας,  Ιερομόναχο Παχώμιο Καπλανίδη, ενώ μετά την απόλυση κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν εν πομπή στον αύλειο χώρο της Ι.Μονής, όπου υποδέχτηκαν και ενθρόνισαν έπειτα από μικρή δέηση την Ι.Εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσας, η οποία στο εξής θα κοσμεί τον εξωνάρθηκα και θα ευλογεί με την παρουσία της την Ιστορική Ι.Μονή.

 

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ